ΤΑΡΑΜΑΣ

ΤΑΡΑΜΑΣ

Ο ταραμάς είναι ουσιαστικά τα αβγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου (αβγοτάραχο), τα οποία αφαιρούνται από το ψάρι, αλατίζονται και τοποθετούνται για ωρίμανση για κάποιες μέρες, ενώ στη συνέχεια ανακατεύονται μετά από κάποιες απαραίτητες διαδικασίες, δημιουργώντας τον γνωστό σε όλους μας ταραμά.Το αβγοτάραχο αποτελεί μια σημαντική πηγή βιταμινών Α και D, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και καλίου. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην υγεία των ματιών, τονώνει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στο δέρμα, η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών, όπως επίσης ο φώσφορος και το μαγνήσιο, ενώ ο ψευδάργυρος συντελεί στην καταπολέμηση λοιμώξεων ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Υπάρχουν δυο κατηγορίες ταραμά, είναι ο λευκός και ο κόκκινος παρακάτω σου ετοίμασα μια συνταγή με κόκκινο ταραμά που εννοείται μπορείς να την κάνεις και με τον λευκό. Καλή σαρακοστή σε όλους!!!

ΥΛΙΚΑ

150γρ (κόκκινος) Ταραμάς
700γρ βρασμένες Πατάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
1 τριμμένο Κρεμμύδι
1 λεμόνι Χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τον ταραμά και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε εναλλακτικά λίγο λίγο το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Μόλις ενσωματωθεί όλο το ελαιόλαδο στο μείγμα είναι έτοιμη. Καλή επιτυχία