ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Η καλύτερη βασιλόπιτα είναι σήμερα εδώ, ζουμερή , αφράτη , φουσκωτή και πεντανόστιμη! Με κρέμα βουτύρου πορτοκάλι που απογειώνει την γεύση και σίγουρα δεν θα φας μόνο ένα κομμάτι, βασικά πρέπει να φας μέχρι να βρεις το φλουρί….για να είσαι ο τυχερός της χρονιάς !!! Καλή χρονιά με υγεία και χωρίς πανδημία , του χρόνου όλοι εδώ με πολλές αγκαλιές και χωρίς μάσκες !!!

Υλικά

Για την πίτα

500γρ αλεύρι φαρίνα

250γρ βούτυρο lurpak

3 αυγά

250γρ ζάχαρη

250ml γάλα

1 βανίλια

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

80ml χυμό πορτοκάλι

Για την κρέμα βουτύρου

150γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

220γρ ζάχαρη άχνη

ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Για στόλισμα

φρέσκα φρούτα

Καρύδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα , το χυμό εναλλάξ με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα 25εκατ ή βάζουμε λαδόκολλα και ρίχουμε το μείγμα μέσα, εδώ πρέπει να θυμηθείς να ρίξεις το φλουρί. Ψήνουμε την πίτα για 45-50 λεπτά .

Για την κρέμα βουτύρου

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη ,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί η πίτα. Αφού ψηθεί η πίτα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και απλώνουμε την κρέμα βουτύρου από πάνω,τα φρούτα και πασπαλίζουμε με καρύδα! Καλή χρονιά με υγεία!