Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

Πάσχα χωρίς τη μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα κουλουράκια στο σπίτι δεν γίνεται,αφράτα και μυρωδάτα με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας !!!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις

400γρ ζάχαρη

80γρ γάλα

200γρ βούτυρο φρέσκο Κερκύρας

5 αυγά

χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κουταλάκια αμμωνία

2 βανίλιες

1 αυγό για άλειμμα

ζάχαρη μαύρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη,μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και την βανίλια.Σε ένα ποτήρι με τον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την αμμωνία.Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Στο μείγμα αυγών ζάχαρης ,προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι,τον χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα,το γάλα,το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί.Στη συνέχεια προσθέτουμε κ το υπόλοιπο αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.(μπορεί να σας τραβήξει λίγο παραπάνω αλεύρι ,μέχρι να μην σας κολλάει στα χέρια)

Πλάθουμε τα κουλουράκια είτε σε κορδόνια στριφτά ή σε άλλο σχέδιο που μας αρέσει.Παρακάτω θα δείτε το σχέδιο που επέλεξα εγώ για τα κουλουράκια μου απλό και όμορφο!

Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος ,αλείφουμε με αυγό ,πασπαλίζουμε με ζάχαρη μαύρη προαιρετικά αν θέλετε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος)μέχρι να ροδίσουν.Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!