ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βελούδινη μους σοκολάτας και νομίζω δεν γίνεται να αντισταθείς ! Τόσο εύκολη που πραγματικά είναι μονόδρομος θα μπεις στην κουζίνα ! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις όταν την φτιάξεις είναι να έχεις παρέα στο σπίτι για να την μοιραστείς…αλλιώς λυπάμαι που στο λέω θα γίνεις ακόμα και υπνοβάτης μέχρι να τελιώσει. Και μην κάνεις το λάθος και πεις θα φάω μια κουταλιά …στο υπόσχομαι δεν θα λειτουργήσει αυτή την φορά !

Η σοκολάτα είναι βιολογική ανάγκη , ξεκάθαρα ! Κάποια στιγμή πρέπει οι διαιτολόγοι να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να μην φας σοκολάτα …. και επιτέλους να σταματήσει αυτή η δισφήμιση στο όνομα της ότι παχαίνει…μην πανικοβάλετε τον κόσμο, και μην μας γράφετε στην διατροφη δυο κομματακια σοκολάτα αν έχεις λιγούρα…Τι σημαίνει αν έχω λιγούρα? Τι σημαίνει δυο κομμάτακια και την υπόλοιπη τι να την κάνω , να την πετάξω?

Η σημερινή μους μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σου , είναι τσαχπίνα και πληθωρική! Με την πρώτη μπουκιά θα νιώσεις λες και βουτάς σε ένα μαξιλάρι σοκολάτας που σε αγκαλιάσει τόσο δυνατά και δεν θα μπορείς να σταματήσεις να τρως ! Δεν περιγράφω άλλο φτιάξε την και θα με θυμηθείς πολλές φορές !

5 μπολάκια

ΥΛΙΚΑ

160γρ σταγόνες σοκολάτας

180γρ κρέμα γάλακτος 36% (για λιώσιμο σοκολάτας)

100γρ κρέμα γάλακτος 36%(επιπλέον)

1 κουτ σούπας άχνη

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σαντιγί (προαιρετικά)

Τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων τις σταγόνες σοκολάτας με τα 180γρ κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε, το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει. Στη συνέχεια τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα υπόλοιπα 100γρ κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν κορυφές. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε μέσα στην σοκολάτα που λιώσαμε την σαντιγί που χτυπήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Τοποθετούμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με επιπλέον σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα. Η μους θα διατηρηθεί για 2-3 μέρες στο ψυγείο.