Ένα γλυκό που θα λατρέψεις για την ευκολία του αλλά και για την υπέροχη γεύση του ! Αν είσαι λάτρης του λεμονιού αυτή η συνταγή θα μπαίνει συχνά στην κουζίνα σου.
Οι γεύσεις που έχει ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους, είναι γοητευτικό και κλέβει την παράσταση ακόμα και όταν υπάρχουν δυο τρία γλυκά στο τραπέζι όλοι θέλουν αυτό, όσο μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερο γινεται (αν μείνει…).Το σημαντικότερο δε…. θα το φτιάξεις σε 10 λεπτάκια και ίσως λεω και πολλά!
Δεν είναι καινούρια συνταγή , με πάει πολλά χρόνια πίσω απλά είπα να την ξανά θυμηθούμε !
Μπορείς να το φτιάξεις σε μπολάκια αλλά και σε ταψί.
6 μπολάκια
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ βούτυρο
400 γραμ μπισκότα digestive
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπισκότα στον ηλεκτρικό τρίφτη, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Σε ποτηράκια με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπισκότο στην βάση και με ένα κορνέ την κρέμα, στολίζουμε με ξύσμα λεμονιού και τριμμένο μπισκότο. Αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!








You must be logged in to post a comment.