Χριστούγεννα, η εποχή της αγάπης και της ζεστασιάς . Αυτή η εποχή φέρνει μαζί της, τη χαρά της δημιουργίας και της απόλαυσης κοινών στιγμών. Και τίποτα δεν μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους περισσότερο από ένα γευστικό γεύμα.Κράτα σφιχτά το κρασί σου και ετοιμάσου να υποδεχθείς μια σαλάτα που θα κλέψει την παράσταση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου! Με χρώματα που φλερτάρουν με το εορταστικό κλίμα και γεύση που θα χαράξει μια νότα αξέχαστης γευστικής εμπειρίας.
Είναι η σαλάτα που θα κάνει τους καλεσμένους σου να αναρωτιούνται πώς κατάφερες να δημιουργήσεις κάτι τόσο εντυπωσιακό. Τα έντονα χρώματα και η αρμονική συνύπαρξη των γεύσεων θα σε καθηλώσουν από την πρώτη μπουκιά.
Καλή απόλαυση και Καλά Χριστούγεννα!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
20ml ξύδι
50ml βαλσάμικο
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη κουτ σούπας μέλι
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
1 παντζάρι
1 γλυκοπατάτα
Πράσινη σαλάτα (ανάμεικτη)
1/2 φλιτζάνι ρόδι
10 καρύδια
225γρ ΔΩΔΩΝΗ Χαλλούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Καθαρίζουμε και πλένουμε την γλυκοπατάτα και το παντζάρι. Τα κόβουμε σε κυβάκια ,τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Βάζουμε σε ένα βάζο το λάδι, το ξύδι, το βαλσάμικο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Βιδώνουμε σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε γρήγορα τα υλι0κά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ ή να τα ανακατέψετε σε μπλέντερ ή μίνι επεξεργαστή τροφίμων.
Κόβουμε κυβάκια το τυρί χαλλούμι και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, στρώνουμε τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, την γλυκοπατάτα, το παντζάρι , το ρόδι ,τα καρύδια και το χαλλούμι. Λίγο πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιθυμητή ποσότητα βινεγκρέτ και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα υλικά της σαλάτας.