ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Σε κάθε γιορτινό τραπέζι, ψάχνουμε για εκείνη τη μαγεία που θα κάνει τη στιγμή αξέχαστη. Φέτος, επέλεξα να μοιραστώ μαζί σου μια συνταγή για πατάτες που αγαπά την ευκολία και αγκαλιάζει τη νοστιμιά με τρόπο που συναρπάζει και ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο.

Σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ζωμός λαχανικών, πατάτες, δεντρολίβανο. Ένας χορός γεύσεων. Είναι μια συνταγή που δεν χρειάζεται πολλά λόγια – το απλό και νόστιμο μιλάει από μόνο του.

Με σιγουριά θα σου πω, ότι η απλότητα ποτέ δεν ήταν τόσο νόστιμη!

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό πατάτες baby

300ml ζωμό λαχανικών

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ γλυκού αλάτι

1 κουτ γλυκού πιπέρι

φρέσκο δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες . Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για δέκα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε 300ml απο το νέρο που τις βράσαμε λιώνουμε μέσα στο νερό ένα κύβο λαχανικών ώστε να δημιουργήσουμε ζωμό λαχανικών. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις ότι ζωμό θέλεις. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί , ρίχνουμε το ελαιόλαδο ,το σκόρδο ψιλοκομμένο,το πιπέρι, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών. προσθέτουμε φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία. –