Τα πτι-φουρ είναι μια απόλαυση που μας ταξιδεύει στις πιο γλυκές αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας. Με την αφράτη υφή τους και την γεμάτη μαρμελάδα που κρύβεται μέσα τους, μας φέρνουν πίσω σε χαρούμενες στιγμές που αντανακλούν τη θαλπωρή και την αγάπη του παρελθόντος. Αυτές οι γλυκές στιγμές μας κάνουν να νιώθουμε ζεστασιά και χαρά, τόσο τότε όσο και τώρα.
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη και με λίγα υλικά. Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω, θα απολαύσεις ένα νόστιμο αποτέλεσμα που θα σε ταξιδέψει σε χαρούμενες αναμνήσεις!
Εννοείται ότι μπορείς να διακοσμήσεις τα πτι-φουρ σου όπως θέλεις. Από αμύγδαλα , τρούφα ή ό,τι άλλο φανταστείς!
25-28 πτιφουρ
ΥΛΙΚΑ
480γρ αλέυρι (που φουσκώνει μόνο του)
300γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
230γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Μαρμελάδα βερίκοκο
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
300γρ κουβερτούρα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη. Όταν ενσωματωθεί πλήρως ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Τέλος, βάζουμε τη βανίλια, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Τη βάζουμε σε κορνέ σακούλα με μύτη αστεράκι και κάνουμε μπαστουνάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (ή ότι άλλο σχήμα επιθυμούμε). Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.Όταν κρυώσουν παίρνουμε δυάδες και στη μέση απλώνουμε μαρμελάδα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Βουτάμε τη μια πλευρά στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία!