Τιραμισού χωρίς καφέ; Φυσικά και γίνεται! Πάρε μια γεύση από τον κόσμο του τιραμισού με μια ανανεωμένη, ανοιξιάτικη προσέγγιση. Ετοιμάσου να ανακαλύψεις ένα φρουτένιο, δροσερό γλυκό που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις προηγούμενες εκδοχές του τιραμισού. Τιραμισού φράουλα λοιπόν , μια συνταγή εύκολή , πεντανόστιμη που θα σε συναρπάσει με την απίθανη γεύση της αφού συνδυάζει την κρεμώδη γεύση του τιραμισού με τη φρεσκάδα απο τις φράουλες και την αφράτη σαντιγι, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο που θα σε καθηλώσει με την πρώτη μπουκιά. Δροσερό , αέρινο και τέρμα εθιστικό, θα ηρεμίσεις μόνο όταν το φας όλο!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
150γρ μαρμελάδα φράουλα
350γρ φράουλες
40ml νερό
1 κουτ σούπας ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
500γρ κρέμα γάλακτος 35%
200γρ τυρί μασκαρπόνε
3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
34 σαβαγιάρ
200γρ σαντιγί
5-6 φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Καθαρίζουμε τις φράουλες τις πλένουμε, τις κόβουμε με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε στον ηλεκτρικό τριφτή μαζί με την μαρμελάδα φράουλα , τη ζάχαρη και το νερό. Τα πολτοποιούμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και αφού κάνει κορυφές προσθέτουμε το μασκαρπόνε , συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε απο το μίξερ και την αφήνουμε στην άκρη.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στη σάλτσα φράουλας για 1′ λεπτό και τα τοποθετούμε στο κάτω μέρος ενός ταψιού 22×24εκατ δημιουργώντας μια στρώση. Απλώνουμε το 1/2 της έτοιμης κρέμας μασκαρπόνε απαλά πάνω από την βάση με τα σαβαγιαρ. Προσθέτουμε ξανά μια στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα μέσα στην σάλτσα φράουλας. Απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα μασκαρπόνε και γαρνίρουμε με σαντιγί. Ότι σάλτσα μας περίσσεψε την περιχύνουμε από πάνω με ένα κουτάλι. Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες. Καλή επιτυχία.