ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Η εκρηκτική του γεύση θα σε αιχμαλωτίσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Αυτό το μπισκοτογλυκό, με την πλούσια κρέμα πορτοκαλιού, τα αφράτα μπισκότα πτι μπερ και σαβαγιάρ, και την ελαφριά σαντιγί από πάνω, συνδυάζει την φρεσκάδα του πορτοκαλιού με την κρεμώδη υφή σε κάθε μπουκιά. Η γεύση του είναι δροσερή και απολαυστική, ιδανική για κάθε εποχή. Το πορτοκάλι προσφέρει μια ευχάριστη οξύτητα που ισορροπεί τέλεια με τη γλυκύτητα των μπισκότων και την απαλή υφή της σαντιγί. Η προετοιμασία του είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Σερβίρισε το σε όμορφα πιάτα και δες τα πρόσωπα των καλεσμένων σου να φωτίζονται με χαμόγελο.

10-12 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1 1/2 λίτρο χυμό πορτοκάλι

180γρ ζάχαρη

120γρ κορν φλάουρ

3 κρόκοι αυγού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

38 μπισκότα πτι μπερ

20 σαβαγιάρ

500γρ κρέμα γάλακτος

3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αρχικά κόβουμε και στήβουμε τα πορτοκάλια .Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους . Ρίχνουμε λίγο απο το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ένωθούν τα υλικά. Στη σύνεχεια σουρώνουμε σε μια κατσαρόλα τον υπόλοιπο χυμό μαζί με την ζάχαρη. βάζουμε στη φωτιά , ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και την αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

Βάζουμε σε ένα ταψί 22×24 εκατ (τετράγωνο) μια σειρά από μπισκότα πτι μπερ όρθια και δίπλα τους μια σειρά από σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε το ταψί, στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι στα κενά που κάνουν τα μπισκότα και την στρώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ

Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γαλάκτος και ρίχνουμε την άχνη. Χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και αφού εχει κρυώσει το γλυκό γαρνίρουμε απο πάνω. Στολίζουμε με φέτες πορτοκάλι και αφήνουμε στο ψυγείο για 3- 4 ώρες να παγωσει.