CHOCO ΒΑΒΕΛ

CHOCO ΒΑΒΕΛ

Σήμερα σε καλοσωρίζω στην κουζίνα του elenacooks.gr , όπου ο πειραματισμός συναντά τη γεύση! Σου παρουσιάζω το Choco Βαβέλ, μια έμπνευση του μυαλού μου που έγινε πραγματικότητα. Αυτό το κολασμένο δημιούργημα συνδυάζει πλούσια κρέμα σοκολάτας, τραγανό κανταΐφι και μια τσαχπίνα γκανάζ σοκολάτας σε ένα απολαυστικό γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σου. Είναι ένα λαχταριστό γλυκό που θα σε γεμίσει λιγούρα από την πρώτη μπουκιά.

Ακολούθησε τη συνταγή βήμα προς βήμα και δημιουργήσε το τέλειο κολασμένο γλυκό για κάθε περίσταση. Είμαι σίγουρη θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Μερίδες 10-12

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

800ml γάλα

90γρ κορν φλάουρ

30 γρ βούτυρο

100γρ ζάχαρη

2 κουτ σούπας κακάο

100γρ σοκολάτα

350γρ μπισκότα πτι-μπερ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ

200γρ σοκολάτα γάλακτος

200ml κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

200γρ κανταίφι

100γρ βούτυρο

16-18 μπισκότα πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα:

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις δέσει η κρέμα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κοσκινισμένο κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και να γίνει μια σοκολατένια κρέμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια , τα προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε.

    Για τη στρώση κανταΐφι:

    Ψιλοκόβουμε το φύλλο κανταΐφι με ένα μαχαίρι.

    Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φύλλο κανταΐφι.

    Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ψηθεί το κανταΐφι.

    Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε το ψημένο κανταΐφι με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

    Για την γκανάζ:

    Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.

      Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη για λίγο να κρυώσει.

      Για το στήσιμο:

      Σε ένα ταψί 24×22 εκ., απλώνουμε μια στρώση από μπισκότα πτι-μπερ.

      Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας από πάνω και χρησιμοποιούμε μια μαρίζ για να την απλώσουμε ομοιόμορφα.

      Με ένα κουτάλι, απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα κανταΐφι και ισιώνουμε την επιφάνεια.

      Περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας και απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.