ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι σοκολάτας; Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα; Ζουμερή, αφράτη και πεντανόστιμη, αυτή η συνταγή τα έχει όλα! Είναι εύκολη στην παρασκευή και σίγουρα θα την αγαπήσεις.

Συνδύασέ την με μια μπάλα παγωτό και απόλαυσε λίγες παραπάνω στιγμές καλοκαιρινής απόλαυσης. Θυμήσου, ένα κομμάτι σοκολάτας μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου, να διεγείρει το νου, να χαρίσει ενέργεια και να βελτιώσει την ψυχολογία σου. Τι περιμένεις; Φτιάξ’ την τώρα και απόλαυσέ την!

9 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

135γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

180γρ ζάχαρη

4 αυγά

1 βανίλια

200ml γάλα

200ml ηλιέλαιο

4 κουτ σούπας κακάο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

150γρ ζάχαρη

300ml γάλα

100ml ηλιέλαιο

3 κουτ σούπας κακάο

50γρ σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μίξερ την ζάχαρη τα αυγά και την βανίλια τα χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν και να αφρατέψουν .Περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε απο το μίξερ κοσκινίζουμε το αλέυρι, με το κακάο και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψι 26×26 εκατ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Βάζουμε σε μια κατσάρολα το γάλα, τη ζάχαρη , το ηλιέλαιο, την σοκολάτα και το κάκάο κοσκινισμενο. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν .

Αφού ψηθεί η σοκολατόπιτα κόβουμε κομμάτια με ένα μαχαίρι , τρυπάμε με ένα ξυλάκι απο σουβλάκι και ρίχνουμε την σάλτσα σοκολάτας απο πάνω .Ζεστή σαλτσά ζεστή σοκολατόπιτα. Αφήνουμε για μια ώρα να σταθεί και σερβίρουμε οποσδήποτε με παγωτό βανίλια. Καλή επιτυχία .