ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Τα κεφτεδάκια από κουνουπίδι είναι εδώ για να φέρουν κάτι πραγματικά διαφορετικό στο τραπέζι σου! Ένας μοναδικός συνδυασμός φυτικών συστατικών και υψηλής διατροφικής αξίας, που θα αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά.

Για τη συνταγή αυτή, χρησιμοποίησα το ΔΩΔΩΝΗ PLANT’D λευκό, που συνδυάζει την ανάλαφρη υφή με την πλούσια γεύση. Έρχεται σε πρακτική συσκευασία 200γρ. και είναι ιδανικό για όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη. Χωρίς χρωστικές, σόγια, συντηρητικά ή αλλεργιογόνα, είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσεις ένα πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά στοιχεία.

Αν αγαπάς τις νέες γεύσεις και τις εναλλακτικές λύσεις, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει.


Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
500γρ κουνουπίδι (άβραστο)
1 αυγό
200γρ ΔΩΔΩΝΗ plant’d λευκό
4 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμενη 1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι Μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
400ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
500ml ζωμό λαχανικών
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε και κρατάμε τα μπουκετάκια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών, αφήνοντας να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, βάζουμε το βρασμένο κουνουπίδι σε ένα μπολ και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Το στύβουμε καλά με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά και έπειτα προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά, το μαιντανο , το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το λευκό ΔΩΔΩΝΗ plant’d. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα βουτάμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, κουνώντας απαλά την κατσαρόλα για να μη κολλήσουν