Χρόνος μαγειρέματος 40′ λεπτά
3 μερίδες
Όταν οι νύχτες γίνονται πιο κρύες, αναζητάμε πιάτα που να μας προσφέρουν θαλπωρή . Το κοτόπουλο κατσαρόλας με πατάτες και καρότα, μέσα σε μια βελούδινη σάλτσα, είναι η τέλεια επιλογή. Με λίγα υλικά και απλή προετοιμασία, δημιουργούμε ένα πεντανόστιμο φαγητό που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή. Είναι ιδανικό για εκείνες τις χειμωνιάτικες βραδιές που θέλεις κάτι νόστιμο και εύκολο, γεμάτο αρώματα και γεύση. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας γεμίσουμε το σπίτι με τη ζεστασιά και τη νοστιμιά αυτού του πιάτου.
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλο
3-4 πατάτες
2 καρότα
1/2 κουτ σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ σούπας αλεύρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σέλινο
Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάροντάς το μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τα καρότα σε ροδέλες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, σοτάροντας για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το καβουρδίζουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο, ψιλοκομμένο σέλινο και λεμόνι.