ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

27 Ιανουαρίου, 2023

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

0 Comments

Η πιο γλυκιά ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία είναι η γιαγιά μου πάνω από μια κατσαρόλα να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, να γεμίζει τα βαζάκια της και να σκορπάει το σπίτι με αρώματα ,όχι η γιαγιά μου δεν ήταν φαν της κουζίνας το φαγητό τις περισσότερες φορές το έφτιαχνε ο παππούς, αλλά ήταν η καλύτερη μαρμελαδού!!! Η δικιά μου η Λένη που θα έδινα τα πάντα για ένα βαζάκι από την δική της μαρμελάδα…Όταν λοιπόν φτιάχνω μια μαρμελάδα πάντα το μυαλό μου είναι κολλημένο στην μορφή της λες και την φέρνω κοντά μου μέσα από την γεύση … Παρακάτω θα βρεις μια υπέροχη μαρμελάδα με μήλο και κανέλα ένας απίθανος συνδυασμός και είμαι σίγουρη ότι θα χτίσεις την δική σου ανάμνηση μέσα από την γεύση !!!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μήλα (καθαρισμένα)

500γρ ζάχαρη

2 κουτ σούπας λεμόνι

2 ξυλάκια κανέλας

1 κουτ γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα μήλα , τη ζάχαρη, τα ξυλάκια και σκόνη κανέλας. Αφήνουμε την μαρμελάδα για 35 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την πολτοποιούμε στο μούλτι σε δόσεις. Την ξανα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Τέλος την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email