ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

23 Ιανουαρίου, 2023

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

0 Comments

Πόσο αγαπώ να φτιάχνω μαρμελάδες το ξέρεις , είναι πραγματικά μαγικό για μένα να αποθηκεύω σε ένα βαζάκι φρούτα εποχής.

Πάντα με γοήτευε αυτή η διαδικασία διότι με ελάχιστα υλικά μπορείς να κάνεις θαύματα ! Μαρμελάδα πορτοκάλι λοιπόν για σήμερα και είναι η πιο έξυπνη συνταγή που έχω φτιάξει. Χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες , χωρίς πικρίλα και πραγματικά πεντανόστιμη!

Μια μαρμελάδα είναι ο πιο γλυκός τρόπος για να πεις σ’αγαπώ !

Πες το λοιπόν με μια μαρμελάδα…και δώσε χαρά σε όποιον την προσφέρεις!

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια (6 πορτοκάλια μέγαλα)

1 κιλό ζάχαρη

Χυμός απο 1/2 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια , τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και παίρνουμε το ξύσμα τους. Μετά καθαρίζουμε την άσπρη σάρκα (διότι η άσπρη σάρκα είναι που κάνει την πικρίλα στην μαρμελάδα ,οπότε δεν την θέλουμε) αν έχουμε επιλέξει πορτοκάλια με κουκούτσια σε αυτό το σημείο θα τα αφαιρέσουμε. Στη συνέχεια θα τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια , τα πολτοποιημένα πορτοκάλια , την ζάχαρη , το χυμό λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύουμε και βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

 Για να δούμε αν η μαρδελάδα έχει δέσει βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγη ποσότητα και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει γυρίζουμε ελαφρά το πιατάκι και αν δεν τρέχει η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Καλή επιτυχία!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email