ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

28 Ιουνίου, 2022

 ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

0 Comments

Σε αυτό το πιάτο μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι… ο Θεός κάνει τις τροφές κι ο διάβολος τις μαγειρεύει! Ο λόγος για τα υπέροχα σουτζουκάκια , ένα μεγαλείο γεύσης με αρώματα της Πόλης ….μπορείς να τα συνδυάσεις με ρύζι , πατάτες τηγανητές ή πουρέ όπως εγώ. Ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί σε όλες τις περιστάσεις και να ενθουσιάσει τους πάντες με την γεύση του και τον χαρακτήρα του!

4 μερίδες

Υλικά

Για την σάλτσα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

2 κρεμμύδια 

1 φύλλα δάφνης 

2 ξυλάκια κανέλα 

1 κουτ γλυκού κανέλα

1 κουτ γλυκού ζάχαρη 

1/2 κουτ γλυκού κύμινο

1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό 

1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 7-8 ντοματίνια

Μαιντανό 

Φρεσκοτριμμένο πιπερι 

Αλάτι 

1 κύβο λαχανικών

Για τα σουτζουκάκια

700 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αυγά 

1/2 κούπα τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι) 

3 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμένη

μαιντανό

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι 

ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα

αλεύρι

ηλιέλαιο

Για τον πουρέ

500γρ πατάτες

50γρ βούτυρο

100ml γάλα

μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ ,τα ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο με όλα τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών ,την φρέσκια ντομάτα , το ντοματοπολτό, την ζάχαρη. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αφού βράσει ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια , προσθέτουμε και άλλο λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν στην κατσαρόλα αφήνουμε 15 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και μαιντανό

Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τις βρασμένες πατάτες ζεστές στο μίξερ ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο! Σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια και απολαμβάνουμε!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email