Κολοκύθα η βασίλισσα του Φθινοπώρου και αν είναι και ντόπια από το χωριό η ευτυχία διπλασιάζεται ! Όταν η αδερφή σου έχει καλή γειτόνισσα εσύ έχεις το προνόμιο να έχεις την καλύτερη κολοκύθα…και αφού το κρύο έκανε την εμφάνιση του, η πιο σωστή επιλογή είναι μια ζεστή σούπα, ειδικά αν είναι βράδυ και γυρίζεις κουρασμένος στο σπίτι. Χωρίς κρέμα γάλακτος ,απλή και νόστιμη, ιδανική για όλους εμας που παλεύουμε με διατροφές!
Η διαδικασία πανεύκολη και η γεύση μοναδική , γιατί όταν η κολοκύθα και η γλυκοπατάτα δεν βράζονται αλλά ψήνονταν στο φούρνο, το αποτέλεσμα είναι να μη χάνουν τίποτα από τη γεύση τους, ίσα ίσα, να καραμελώνουν και να λιώνουν στο στόμα. Φτιάξε και λίγα σπιτικά κρουτον και το γεύμα σου θα απογειωθεί !
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
500γρ κίτρινη κολοκύθα
500γρ γλυκοπατάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Σέλινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και μ’ ένα κουτάλι αφαιρουμε τα σπόρια και τις ίνες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μεση και τις πατάτες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε αλάτι και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά.
Σόταρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις ψηθούν τα λαχανικά τα προσθέτουμε και αυτα στην κατσαρόλα, τα σοτάρουμε για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και αφήνουμε να πάρει η σούπα μια καλή βράση. Ρίχνουμε και το σέλινο.
Στη συνέχεια σβήνουμε την φωτιά και μ’ ένα ραβδομπλέντερ ή στον ηλεκτρικό τρίφτη πολτοποιουμε όλα τα λαχανικά. Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπερι.
You must be logged in to post a comment.