ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ

ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ

Αν με ξέρεις καλά σίγουρα γνωρίζεις την αδυναμία που έχω στα θαλασσινά , η γαριδόσουπα λοιπόν που σου ετοίμασα σήμερα είναι από τις αγαπημένες μου σούπες. Πεντανόστιμη , πανεύκολή , υγιεινή και χορταστική… Η καλύτερη επιλογή για ένα γεύμα με λίγες θερμίδες αλλά και η καλύτερη επιλογή για σένα που νηστέυεις.

Γενικά οι σούπες αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για πιάτα με πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταναλώσουμε ποσότητα λαχανικών χωρίς να τα φάμε σε σαλάτα, ενώ παίρνουμε και σημαντική ποσότητα υγρών. 

Η παρακάτω σούπα σίγουρα θα σε συναρπάσει !

Υλικά

2 μερίδες

500 γραμ γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 

3 καρότα 

1 μεγάλο κρεμμύδι 

Άνηθο ψιλοκομμένο 

1 1/2 φλυτζάνι ρύζι (γλασέ η Καρολίνα) 

1/2 φλιτζάνι ελαιολαδο 

Αλατι 

Πιπερι 

λίγο μπαχάρι

Για σερβίρισμα

λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ζεματίζουμε σε 1,5 λίτρο νερό για 3-4 λεπτά τις στραγγίζουμε κρατώντας το γαριδόζουμο. Βάζουμε το γαριδόζουμο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή. Τρίβουμε το καρότο και το κρεμμύδι κατευθείαν στην κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικα.

Προσθέτουμε το ρύζι τις γαρίδες και αλάτι και βράζουμε για αλλά 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το ρύζι κ να χυλώσει η σούπα. Οι γαρίδες μας θα είναι παραβρασμένες αλλά δεν μας πείραζει καθότι θα έχουμε δώσει όλη τη γεύση τους στην σούπα. Αποσύρουμε κ προσθέτουμε τα μπαχαρικά κ τον άνηθο. Σερβίρετε με λεμόνι και ιδανικά με φρεσκοτριμμένο πιπερι.Καλή επιτυχία!!!