ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Τα κολοκύθια είναι αναμφίβολα το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό και δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα μου. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τα μαγειρέψεις, αλλά σήμερα θα σου δείξω έναν εξαιρετικά εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο τρόπο για να τα απολαύσεις. Πριν ξεκινήσεις, θέλω να κάνεις κάτι σημαντικό: βάλε το ποτήρι σου στην κατάψυξη, για να είναι έτοιμο για την παγωμένη μπύρα που θα συνοδεύσει το πιάτο σου. Κολοκυθοκεφτέδες λοιπόν και δεν λείπουν από καμία κουζίνα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακολούθησέ τα βήματα μου και θα δεις πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις αυτό το λαχταριστό μεζεδάκι που θα το απολάυσεις στο μπάλκόνι με καλή παρέα και βλέμμα τεμπελιάς.

ΥΛΙΚΑ

500γρ κολοκύθια τριμμένα

2 αυγά

150γρ τυρί φέτα

80γρ κεφαλοτύρι

1 κρεμμύδι

2 καρότα

120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50γρ φρυγανιά τριμμένη

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Μαιντανό

Άνηθο

Δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Στύβουμε τα κολοκύθια καλά με τα χέρια ή τα τοποθετούμε σε πετσέτα και τη στρίβουμε για να φύγουν τα υγρά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το αλεύρι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα τριμμένα καρότα, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε το μείγμα με κουταλιές στο τηγάνι, σχηματίζοντας τους κολοκυθοκεφτέδες. Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Καλή επιτυχία