ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αν αναζητάς μια συνταγή που να συνδυάζει την απλότητα, τη νοστιμιά και τη θρεπτική αξία, τότε το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό το κλασικό ελληνικό πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογενειακά γεύματα, καθώς προσφέρει μια μοναδική γεύση που θυμίζει παραδοσιακές κουζίνες και όμορφες στιγμές γύρω από το τραπέζι.

Η συνταγή δεν απαιτεί πολύπλοκα υλικά ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Με λίγα απλά βήματα, θα έχεις ένα μελωμένο και ζουμερό κοτόπουλο, συνοδευόμενο από πατάτες που λιώνουν στο στόμα, αρωματισμένες με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

ΥΛΙΚΑ

8 κοπανάκια κοτόπουλο

5-6 πατάτες

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλη κουτ σούπας μέλι

2 κουτ σούπας μουστάρδας

2 κουτ σούπας χυμό λεμόνι

1/2 κουτ γλυκού σκόνη σκόρδου

θυμάρι

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

400ml ζωμό λαχανικών

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ σούπασ χυμό λεμόνι

θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και μέλι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με το μείγμα.

Αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 30-40 λεπτά ώστε να μαριναριστεί και να ενωθούν οι γεύσεις.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο ταψί.

Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου πάνω από τις πατάτες στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα από τη μαρινάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και οι πατάτες να μαλακώσουν.