ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Σήμερα στην κουζίνα του ElenaCooks, ψήθηκαν τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια και σε προσκαλώ να δοκιμάσεις μια συνταγή που θα απογειώσει τις γευστικές σου αισθήσεις! Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και τυρί – ένας συνδυασμός που παντρεύει την απαλότητα του κολοκυθιού με τον πλούσιο και ζουμερό κιμά κοτόπουλου, εμπλουτισμένο με μπόλικο λιωμένο τυρί. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και απλά απολαυστική!

ΥΛΙΚΑ

500γρ Κιμάς κοτόπουλου
3 μέτρια Κολοκυθάκια
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ σούπας Πελτέ ντομάτας
1 κουτ σούπας Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
500ml ζωμό λαχανικών
1/3 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στην μέση , με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ στην άκρη.

Με ένα πινέλο πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά του κοτόπουλου με το ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την ψίχα του κολοκυθιού , τον πελτέ ντομάτας την φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις . Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να χυλώσει.

Αφού τα κολοκυθάκια έχουν μαλακώσει τα βγάζουμε από το φούρνο και γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά, πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία!