Αυτό το κέικ με καρύδια και σταφίδες είναι η τέλεια επιλογή για να συνοδεύσεις τον καφέ σου ή να προσφέρεις ένα ξεχωριστό γλυκό στους αγαπημένους σου. Ο συνδυασμός του αρώματος της κανέλας, της γλυκιάς γεύσης από τις σταφίδες και της τραγανής υφής των καρυδιών δημιουργούν μια μοναδική, ισορροπημένη γεύση που θα σε ενθουσιάσει. Μαλακό, αρωματικό και γεμάτο υφές, αυτό το κέικ υπόσχεται να γίνει το απόλυτο σπιτικό σου γλυκό. Φτιάξ’ το και δες πόσο γρήγορα θα εξαφανιστεί!
ΥΛΙΚΑ
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
150γρ βούτυρο
220γρ ζάχαρη
100γρ γάλα
60γρ σταφίδες ξανθές
60γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ γλυκού κανέλα
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις σταφίδες, τις στεγνώνουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα, και ρίχνουμε το γάλα. Κατεβάζουμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια, τα ανακατεύουμε με την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα 31x16x7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο.