Το ρυζόγαλο ήταν πάντα ένα γλυκό της απλότητας και της ζεστασιάς. Θυμάμαι τη γιαγιά μου να ανακατεύει με προσοχή την κατσαρόλα, αφήνοντας τη μυρωδιά της βανίλιας να γεμίσει το σπίτι. Με ένα ξύλινο κουτάλι, δοκίμαζε την υφή για να βεβαιωθεί ότι ήταν ακριβώς όπως έπρεπε – κρεμώδες και απαλό. Κάθε κουταλιά ήταν μια μικρή δόση γλυκιάς απόλαυσης, και πάντα πίστευα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το ζεστό ρυζόγαλο σε κρύες μέρες. Εμπλουτισμένο με λίγη σοκολάτα για μια σύγχρονη πινελιά, το ρυζόγαλο παραμένει το απόλυτο γλυκό καταφύγιο – μια γεύση που μας γυρνά πίσω, σε κάθε ζεστή αγκαλιά των παιδικών μας χρόνων.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
200γρ ρύζι γλασέ
250γρ ζάχαρη
40γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια νερό
1/3 κουτ γλ αλάτι
50γρ σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει σε νερό με λίγο αλάτι. Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα με το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να διαλυθούν καλά. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και το βρασμένο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χωρίζουμε το ρυζόγαλο σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει και να γίνει σοκολατένιο.
Σε μπολάκια σερβιρίσματος, γεμίζουμε κάθε ένα με μισή ποσότητα από το ρυζόγαλο βανίλιας και μισή ποσότητα από το σοκολατένιο, δημιουργώντας δύο στρώσεις.