Το μπιάνκο είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Κερκυραϊκής κουζίνας φτιάχνετε με ψάρια σχεδόν κάθε είδους (λιπαρά ψάρια) , πρόκειται για μια Μεσογειακή , τυπική συνταγή για λεμονάτο ψάρι. Η σάλτσα που δημιουργεί το κολαγόνο από το ψάρι ,το άμυλο από την πατάτα ,η οξύτητα από το λεμονι ,η γλύκα από το σκόρδο και το εξαιρετικό παρθένο Ελαιολαδο θα σε μαγέψει!
Ένα πεντανόστιμο φαγητό που εμείς οι Κερκυραίοι μαγειρεύουμε συχνά , ξεχωρίζει για τις φρέσκες γεύσεις του και για την απλότητα του.
Η παράδοση θέλει να γείνετε με μπακαλιάρο και οι βουτιές με ψωμί στην χυλωμένη σάλτσα είναι δεδομένες….πάμε να το μαγειρέψουμε!
Υλικά
3 μερίδες
1 κιλό μπακαλιάρο (ξαρμυρισμένο κομμένο φέτες)
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι χυμό λεμονιού φρέσκο
5 πατάτες κομμένες φέτες
1 κουτ.γλυκού πιπέρι μαύρο
Αλάτι
100 γραμ. παρθένο Ελαιόλαδο
μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με 2 ποτήρια νερό, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Σχεδόν μαζί βάζουμε τα ψάρια και τις πατάτες ώστε να είναι ίσα ίσα σκεπασμένα από το νερό, αν δεν είναι συμπληρώνουμε λίγο. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι αν τα ψάρια δεν είναι αλατισμένα. Βράζουμε σε κανονική φωτιά μέχρι να χυλώσουν λίγο χωρίς όμως να στήψει τελείως το νερό (περίπου 35 λεπτά). Δοκιμάζουμε κ αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να χυλώσει και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ακόμα! Καλή επιτυχία!!!!







You must be logged in to post a comment.