ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Κουλουράκια πορτοκάλι και σίγουρα θα τα λατρέψεις! Μια συνταγή που την έχω δοκιμάσει με δυο τρόπους, στην νηστίσιμη εκδοχή της λοιπόν με ελαιόλαδο αλλά και στην κανονική με βούτυρο ! Δεν περιέχουν αυγά γίνονται τραγανά και πεντανόστημα ! Όποιο τρόπο και να επιλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνεις μεγάλες βουτιές μέσα στον καφέ σου !

Γιατί η ζωή είναι όμορφη όταν φτιάχνουμε τις μέρες μας , με μια όμορφη γεύση, με μια καλή κουβέντα , με μια καλή πράξη ! Πως το πήγα πάλι από τα κουλουράκια στην φιλοσοφία μη ρωτάς…. Ίσως φταίνε τα φεγγάρια…Αλλά αν επενδύσεις σε όλα τα παραπάνω θα γίνει το μέσα σου πολύχρωμο !!! Άρχισε με τα κουλουράκια. Δες την συνταγή και κάνε αποθήκευση , γιατί μόλις τα γευτείς θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα στο να πάρει γεύση η μέρα σου !

30-35 κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ

700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

230γρ ζάχαρη

200ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

200γρ βούτυρο (ή 200ml ελαιόλαδο)

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ

1 βανίλια

1 κουτ γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5′.

Κατόπιν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και προσθέτουμε το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και μισό από το αλεύρι μας, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο – λίγο ,ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει, στο ψυγείο, για μισή με 1 ώρα. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τα κουλούρια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους στους 180°C στον αέρα, για 15′ – 20′ περίπου, ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Καλή επιτυχία !

j