ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις, σήμερα είμαι έτοιμη να σου χτίσω άλλη μια δυνατή ανάμνηση.

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα λοιπόν που πάει με όλες τις εποχές και σίγουρα θα σου ενεργοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις !!!

Με πανεύκολη διαδικασία και ελάχιστα υλικά θα φτιάξεις την πιο νοστιμη πορτοκαλόπιτα του κόσμου όλου και ψέμματα δεν σου έχω πει ποτέ . Συνδύασε την με μια μπάλα παγωτό και σίγουρα θα αγγίξεις την τελειότητα!

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην την φας όλη .

Μην αργείς γράψε τα υλικά και μπες στην κουζίνα μαζί μου!

12 μερίδες

Υλικά

450γρ φύλλο κρούστας

250ml σπορέλαιο

250γρ ζάχαρη

400γρ γιαούρτι στραγγιστό

3 μεγάλα πορτοκάλια (χυμό)

4 αυγά

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κουτάλι σούπας baking powder

Για το σιρόπι

500γρ ζάχαρη

450ml νερό

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 φέτα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τα φύλλα τα κόβουμε κομματάκια με ένα μαχαίρι ή ενα ψαλίδι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά . Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το baking. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα ξεραμένα φύλλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί μέγεθος 25×30 και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει. Ιδανικά σερβίρουμε με παγωτό !!! Καλή επιτυχία!