Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις, σήμερα είμαι έτοιμη να σου χτίσω άλλη μια δυνατή ανάμνηση.
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα λοιπόν που πάει με όλες τις εποχές και σίγουρα θα σου ενεργοποιήσει όλες σου τις αισθήσεις !!!
Με πανεύκολη διαδικασία και ελάχιστα υλικά θα φτιάξεις την πιο νοστιμη πορτοκαλόπιτα του κόσμου όλου και ψέμματα δεν σου έχω πει ποτέ . Συνδύασε την με μια μπάλα παγωτό και σίγουρα θα αγγίξεις την τελειότητα!
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην την φας όλη .
Μην αργείς γράψε τα υλικά και μπες στην κουζίνα μαζί μου!
12 μερίδες
Υλικά
450γρ φύλλο κρούστας
250ml σπορέλαιο
250γρ ζάχαρη
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 μεγάλα πορτοκάλια
4 αυγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουτάλι σούπας baking powder
Για το σιρόπι
500γρ ζάχαρη
450ml νερό
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φέτα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φύλλα τα κόβουμε κομματάκια με ένα μαχαίρι ή ενα ψαλίδι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεραθούν. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά . Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το baking. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα ξεραμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί μέγεθος 25×30 και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με κρύο σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει. Ιδανικά σερβίρουμε με παγωτό !!! Καλή επιτυχία!













