ΕΥΚΟΛΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

4 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΥΚΟΛΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

Το κολατσιό είναι το σημαντικότερο ανάμεσα στα κύρια γεύματα και αφού τα σχολεία ανοίγουν δεν θα μπορούσε να λείπει μια συνταγή για τους μικρούς μας φίλους. Εύκολα ψωμάκια με φέτα λοιπόν και στα έκανα ακραία γευστικά και τσαχπίνικα !

Με υλικά που είδη έχεις στην κουζίνα σου, πανεύκολη και εντυπωσιακή διαδικασία . Εξάλλου γνωρίζεις ήδη , ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Θα καλύψουν με μεγάλη επιτυχία το αίσθημα της πείνας και είναι ιδανικά για όλη την οικογένεια !

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια της γης !

10-12 ψωμάκια

ΥΛΙΚΑ

320ml γάλα

650γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ σούπας ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουτ γλυκού αλάτι

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Για γέμιση

400γρ τυρί φέτα

ρίγανη

πιπέρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί (οχι να κάψει). Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την μαγιά , τέσσερις κουταλιές της σούπας απο το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε , σκεπάζουμε και αφήνουμε δέκα λεπτά στην άκρη ώστε ενεργοποιηθεί η μαγιά .

Στη συνέχεια , προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αυγό, το αλάτι , το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζύμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί επιπλέον αλεύρι προσθέτουμε) . Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Θρυμματίζουμε σε ένα μπολ την φέτα και προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι.

Αφού φουσκώσει η ζύμη , τη ξεφουσκώνουμε με τα χέρια και την ξανά πλάθουμε. Ρίχνουμε στο πάγκο εργασίας λίγο αλεύρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα . Απλώνουμε το μείγμα με το τυρί και πατάμε με τα χέρια μας ωστε να κολλήσει μέσα στη ζύμη.

Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες και τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε ρολάκι.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολά και με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Καλή επιτυχία .

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:


RSS
Follow by Email