ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Οι εξορμήσεις για μπάνιο στην θάλασσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, και είναι ωραίο να συνοδεύονται από γευστικές απολαύσεις! Μετά από μια βουτιά στη δροσερή θάλασσα, η όρεξή μας ανοίγει, κι έτσι σου ετοίμασα μια συνταγή για λουκουμάδες παραλίας που θα χτίσουν μοναδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Στην τελική, η ζωή μας γεμίζει από τις στιγμές που μοιραζόμαστε, και τι καλύτερο από το να τις συνοδεύουμε με αφράτους και πεντανόστιμους λουκουμάδες; Αυτή η εύκολη συνταγή, με υλικά που ήδη έχεις στο ντουλάπι σου, θα ξετρελάνει τους πάντες. Ετοιμάσου να απολαύσεις μια γεύση που θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό σου!

Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ ζάχαρη

50 γρ βούτυρο

2 αυγά

200ml γάλα χλιαρό

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

1κουτ.γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

Zάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς (που έχει φουσκώσει) μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε με το γάντζο του μίξερ μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ στο σχήμα που επιθυμούμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι και ένα καπάκι από μπουκάλι νερού για να κάνουμε την τρύπα στη μέση). Σκεπάζουμε τα κομμάτια ζύμης με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε κατσαρόλα με ζεστό λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ενώ είναι ακόμα ζεστά.