ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Σως φέτας με κριτσίνια για σήμερα και αυτό που θα σου πω με σιγουριά είναι ότι αυτή η συνταγή συνδυάζει με μαεστρία την γεύση και την απλότητα, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό συνδυασμό γεύσης και υφής. Αυτή η σως με την εξαιρετική φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ και το βελούδινο στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί μια απόλαυση για τις αισθήσεις.

Φυσικά  τη σως μπορείς να την απολαύσεις όχι μόνο με κριτσίνια, αλλά και με πολλά άλλα φαγητά. Αν θέλεις , μπορείς να την συνδυάσεις σαν σάλτσα στα ζυμαρικά, στις πατάτες , στα φρέσκα λαχανικά, ή ακόμα και να τη χρησιμοποιήσεις ως dip για το ψωμί σου. Οι επιλογές είναι ανεξάντλητες, και η γεύση της φέτας ΔΩΔΩΝΗ θα προσθέσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε πιάτο που την συνοδεύει.

Η φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί ένα απόλυτο αριστούργημα της ελληνικής γαστρονομίας, διατηρώντας την υψηλή ποιότητά της μέσα από τον χρόνο. Η αυθεντική γεμάτη γεύση της συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να συνδέει τις αναμνήσεις μας με την ελληνική κουζίνα. Αυτή η συνταγή είναι ένας τρόπος να απολαύσεις αυτήν την μοναδική γεύση και να δημιουργήσεις συναισθηματικές συνδέσεις με το παρελθόν.

Χρόνος μαγειρέματος 40′ λεπτά

25-30 κριτσίνια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ

300γρ φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ

150γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό πλήρες

1 κουτ.γλυκού μέλι

1 κουτ.γλυκού λεμόνι

1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Πιπέρι άσπρο

Μπούκοβο (προεραιτικά)

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120γρ φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ

50γρ ελιές (χωρίς κουκούτσι)

50ml νερό

80ml ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ

Αλάτι

Ρίγάνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ

Σε ένα ηλεκτρικό τρίφτη βάζουμε τη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΔΗ , το πιπέρι, το μέλι , το ελαιόλαδο , το λεμόνι και το μπούκοβο. Χτύπαμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν το θέλουμε πιο αραιωμένο προσθέτουμε επιπλέον γιαούρτι.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερο,το ξύδι, το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ και τις ελιές , ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ευπλάστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Ανοίγουμε με ένα πλάστη ένα ορθογώνιο σχήμα και με ένα μαχαίρι ή με ένα κόφτη ,κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκατ , τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλά . Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!