ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

7 Αυγούστου, 2023

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μελιτζανοκεφτέδες λοιπόν για σήμερα και σίγουρα πρέπει να τους δοκιμάσεις ! Είναι μια υπέροχη ιδέα για να φτιάξεις τις μελιτζάνες αλλιώς!

Είναι λέμε το κάτι άλλο , είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε κεφτέ με λαχανικό και απορώ με τον εαυτό μου διότι είχα την ιδέα από πέρσυ και τους έφτιαξα φέτος…. Κάλιω αργά παρά ποτέ , λένε !

Βγαίνουν , τραγανοί και αφράτοι, έχουν λίγα υλικά και η διαδικασία τους είναι πανεύκολη. Φυσικά μπορεί ο φούρνος να αντικαταστήσει το τηγάνι και να τους απολαύσεις και ψητούς!

Εννοείται μπορείς να τους γεμίσεις με ότι τυρί σου αρέσει και με σιγουριά θα σου πω ότι κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο έναν.

Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και θα μπαίνει πολύ συχνά στην κουζίνα σου αν το δοκιμάσεις μια φορά.

ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες μέτριες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 αυγό

Δύοσμο

Μαιντανό

100γρ τυρί φέτα

Φρυγανιά όσο πάρει

αλάτι

πιπέρι

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Για τηγάνισμα

Φρυγανιά

Ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε για 10′ λεπτά να ξεπικρίσουν . Στη συνέχεια αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους , την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη να παγώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα απο την μελιτζάνα , το κρεμμύδι, το αυγό, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά (για αρχή), το μαιντανό ,το δύοσμο, το ελαιόλαδο και την φέτα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που δεν θα κολλάει στα χέρια προσθέτοντας επιπλέον φρυγανιά. Πλάθουμε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού , τα βουτάμε μέσα σε φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:


RSS
Follow by Email