ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου ευτυχία με μια γεύση σοκολάτας. Προφιτερόλ στο πιάτο, χαμός στην καρδιά μου, και ο κόσμος γίνεται πιο νόστιμος.

Το προφιτερόλ είναι ένα γαστρονομικό αριστούργημα που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γαλλία. Είναι γνωστό για την πλούσια γεύση της σοκολάτας και τον αφράτο χαρακτήρα του. Αποτελείται από πολλά μικρά μπαλάκια τα γνωστά σε όλους σου , γεμιστά με κρέμα τα οποία προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα, φυσικά το σημείο εστίασης, είναι η πλούσια σοκολάτα που τα καλύπτει.

Σήμερα, σου αποκαλύπτω όλα τα μυστικά για να δημιουργήσεις το πιο απολαυστικό σοκολατένιο γλυκό. Ετοιμάσου να βυθιστείς σε έναν κόσμο σοκολάτας, όπου η γεύση είναι η βασίλισσα.

45-50 σουδάκια

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

150 γρ Βούτυρο φρέσκο

250 ml Νερό

1 κουτ γλυκού Αλάτι

180 γρ Αλεύρι

5 Αυγά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

170 γρ βανίλια Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

600 ml Γάλα

200 ml Σαντιγί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

300 γρ Κουβερτούρα σοκολάτα

150ml Γάλα

100ml Κρέμα Γάλακτος

50γρ Βούτυρο φρέσκο

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣΙΣΜΑ

200γρ σαντιγί

3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη (για να κάνεις την σαντιγί )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι,σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά (να κάψουμε το αλεύρι).Θα πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει προσθέτοντας έπειτα ένα ένα τα αυγά. Κόβουμε με ένα κορνέ μικρά σου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει σαντιγί.(συνολικά 400ml κρέμα γαλακτος ) Στη συνέχεια κρατάμε την σαντιγί στην άκρη και χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν δεσει προσθέτουμε με τα 200γρ χτυπημένης σαντιγί ώστε να την αφρατέψουν (την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη για να σερβίρουμε). Κάνουμε μια τρυπούλα σε κάθε σού από κάτω και με ένα κορνέ γεμίζουμε με την κρέμα ή κόβουμε το κάθε σου με ένα μαχαίρι στην μέση και το γεμίζουμε με κρέμα.

Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το ρίχνουμε πάνω από τα γεμισμένα σού και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Καλή επιτυχία!!!