ΚΟΡΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΚΟΡΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

0 Comments

Ένας κορμός τσαχπίνικος ! Με ελάχιστα υλικά και με διαδικασία πανέξυπνη! Με το μήλο να καραμελώνει στο τηγάνι και να ψήνεται μαζί με το φύλλο κορμού τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα!

Μπορείς να προσθέσεις καρύδια και σταφίδες αν θέλεις για επιπλέον γεύση !

Είναι ο κορμός που θα μπει πολλές φορές στην κουζίνα σου και σίγουρα θα συναρπάσεις τους πάντες!

Απόλαυσε τον με καλή παρέα και ένα φλιτζάνι καφέ!

10 κομμάτια

 

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά

70γρ ζάχαρη

2 κουτ σούπας γάλα

130γρ αλεύρι

1 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ

Για την γέμιση

6 μεγάλα μήλα

2 κουτ σούπας ζάχαρη καστανή

1 κουτ γλυκού κανέλα

Για πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την γέμιση

Αρχικά θα τρίψουμε τα μήλα στον τρίφτη. Στην συνέχεια θα βάλουμε το τριμμένο μήλο στο τηγάνι ,θα προσθέσουμε την ζάχαρη και την κανέλα . Θα ανακατέψουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να καραμελώσουν.

Στη συνέχεια το αφήνουμεστην άκρη να κρυώσει.

Για τον κορμό

Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.

Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε ξανά.

Τοποθετούμε τα μήλα στο ταψί της κουζίνας στρωμένο με λαδόκολλα και τα ισιώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Προσθέτουμε το μείγμα του κορμού πάνω από τα μήλα και το αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά .

Αφού ψηθεί στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω και αναποδογυρίζουμε.

Τυλίγουμε σε ρόλο με την βοήθεια της λαδόκολλας όπως είναι ζεστό.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email