Τα τυροπιτάκια σοκ ! Αυτά που τα φτιάχνεις με ότι έχεις στο ντουλάπι σου, τις ώρες που σε πιάνει λιγούρα μπαμ μπαμ ! Τα πράγματα είναι απλά …λίγο αλεύρι , λίγο γιαούρτι και λίγη φέτα ! Αν είσαι μερακλής άπλωσε και λίγο σουσάμι με ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο , ρίξε και λίγο πιπέρι στην φέτα έτσι για την τσαχπινιά. Βάλε κρασάκι , αγαπημένη ταινία και άντε γεια !
Αν περισέψουν… λέω εγώ τώρα γίνει κανένα θαύμα και συγκρατηθείς….την άλλη μέρα μπαίνουν στο καλαθάκι για το σχολείο ή την δουλειά και γίνονται ένα τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους!
Πες το με ένα τυροπιτάκι βρε παιδί μου, ένδειξη αγάπης είναι και αυτο !
Αν τα φτιάξεις βγάλε μου μια φωτογραφία να χαρώ και εγώ μαζί σου !
25-30 τυροπιτάκια
ΥΛΙΚΑ
300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300γρ γιαούρτι 5%
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
200γρ φέτα
πιπέρι
ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ
ελαιόλαδο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Μεταφέρουμε σε πάγκο που έχουμε αλευρώσει και ανοίγουμε με πλαστή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
Χρησιμοποιούμε ένα κουπατ ολοστρόγγυλο ή ένα ποτήρι για να κόψουμε τα τυροπιτάκια. Θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ. Γεμίζουμε με τη γέμιση τα στρογγυλά που έχουμε κόψει διπλώνουμε με ένα πιρούνι και πατάμε γύρω γύρω να κλείσει καλά. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Καλή επιτυχία!















You must be logged in to post a comment.