Το καλοκαιρινό παγωτό είναι κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων , είναι μια δροσερή ανάσα στην ζέστη του καλοκαιριού που όλοι μας αγαπάμε να απολαμβάνουμε!
Εκτός απο τα αγαπημένα “διάσημα” παγωτά που όλοι αγοράζουμε και απολαμβάνουμε το καλοκαίρι , υπάρχουν και τα σπιτικά που μπορείς να τα φτιάξεις με λίγα υλικά και πανεύκολη διαδικασία.
Σήμερα θα σου δείξω πως μπορείς να φτιάξεις παγωτό banoffe και σου μιλάω ειλικρινά ότι είναι ικανό να σε κάνει να ξεχάσεις το όνομα σου ! Καραμελωμένο με τραγανά μπισκότα και γεύση μπανάνας να λιώνει στο στόμα και να σου δημιουργεί καλοκαιρινές αναμνήσεις!
ΥΛΙΚΑ
500 ml Κρέμα Γάλακτος
15 σπασμένα Μπισκότα digestive
1 κουτί Ζαχαρούχο Γάλα καραμελωμένο
50ml Γάλα
2 ώριμες μεγάλες Μπανάνες
Για γαρνίρισμα
1 κουτ σούπας καραμελωμένο γάλα
1 τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο (κρατάμε μια κουτ σούπας αν θέλουμε για να στολίσουμε στο τέλος), το γάλα, τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την σαντιγί στον κάδο του μίξερ μέχρι να κάνει κορυφές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες μέσα στην σαντιγί και τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τοποθετούμε το μειγμα σε ένα δοχείο και κλείνουμε καλά με μεμβράνη,το βάζουμε κατάψυξη για 6 ώρες. Καλή επιτυχία













