ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Μύδια αχνιστά για σήμερα και δεν είναι τυχαίο που τα αποκαλούν “φρούτα της θάλασσας” αφού είναι πεντανόστιμα και ειλικρινά δεν έχω καλύτερο μεζέ. Θέλω απλά να φάω ένα κουβά απο αυτά στο ορκίζομαι !!!! Τα θαλασσινά (κυρίως τα οστρακοειδή) είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά. Συνδυάζονται άψογα με ουζάκι αλλά και με λευκό κρασί ! Είναι ένας μεζές που φτιάχνετε πάρα πολύ γρήγορα και είναι απόλυτα απολαυστικός!

Επέλεξα να χρησιμοποιήσω ανοιχτά μύδια ,εσύ μπορείς να βάλεις και τα κλειστά αλλά μην καταναλώσεις μύδια που δεν έχουν ανοίξει στο μαγείρεμα.

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει όποτε πιστεύω ότι αν αγαπάς τα μύδια αυτή τη συνταγή πρέπει να την φτιάξεις !

2 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ μύδια ανοιχτά (κατεψυγμένα)

1 σφηνάκι λευκό κρασί 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 

2 κρεμμυδάκια φρέσκα 

Αλάτι 

Χυμός από μισό λεμόνι 

Άνηθος 

2 κουτ σούπας βούτυρο 

1 κουτ σούπας μουστάρδα 

Φρέσκο πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια και τραβάμε τα μουστάκια τους να βγούνε. Τα τρίβουμε καλά με το σφουγγάρι να διώξουμε τυχόν υπολείμματα άμμου. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μύδια,άνηθο,αλάτι,πιπέρι και αφήνουμε για 1 λεπτό να ενωθούν οι γεύσεις.Ανακατεύουμε το κρασί με την μουστάρδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα 2-3 φορές. Ανοίγουμε το καπάκι και απομακρύνουμε όσα μύδια δεν άνοιξαν (εγώ πήρα κατεψυγμένα και ανοιχτά). Περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και σερβίρουμε!!! Καλή επιτυχία!