ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

Ένα φαγητό που θα σε συναρπάσει απο την νοστιμιά και την ευκολία!

Γεμιστές πιπεριές λοιπόν με κριθαράκι λαχανικών και γαρίδες που μπαίνουν στο φούρνο μελώνουν και αναστατώνουν τον ουρανίσκο σου !

Την ώρα που θα το απολαμβάνεις θα εμφανίζονται απο μέσα κρυμμένοι θησαυροί (γαρίδες)που θα σε κάνουν γευστικά πλουσιότερο !

Ιδανικό για νηστεία και όχι μόνο !

Μη ξεχάσεις να φτιάξεις διπλάσια ποσότητα γιατί θα εξαφανιστούν όλες πολύ γρήγορα!!!

3 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

300γρ γαρίδες (μικρές)

5 πιπεριές

250γρ κριθαράκι λαχανικών (ή κανονικό)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ σούπας ντοματοπολτό

5-6 νοματίνια

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

φρέσκο θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

1/2 κύβο λαχανικών

ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

1 κουτ γλυκού ντοματοπολτό

2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τις γαρίδες ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αφήσουν το άρωμα και την γεύση τους. Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι, τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε, προσθετουμε τον κύβο λαχανικών και μισό ποτήρι νερό αφήνουμε για λίγο να βράσουν και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι. Καθαρίζουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια.

Αποσύρουμε απο την φωτιά το κριθαράκι και γεμίζουμε τις πιπεριές (όχι πολύ θα φουσκώσουν στο ψήσιμο).Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κουτ του γλυκού ντοματοπολτο ,2 κουτ σούπας ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε το ταψί με τις πιπεριές. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτα περίπου ! Σερβίρουμε με φρεσκο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.Καλή επιτυχία!