Μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα

9 Μαΐου, 2020

Μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα

0 Comments

Τέλεια μπισκοτάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση μαρμελάδα αγαπάς…βουτυρένια και πολύ νόστιμα ιδανικά να συνοδέψεις το καφεδάκι σου και όχι μόνο. Υπέροχη εμφάνιση και πολύ λίγα υλικά, έλα μαζί μου….και θα καταλάβεις!!! Η συνταγή δική σου με αγάπη.

Υλικά

18 μπισκότα

100 γρ Ζάχαρη άχνη 

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

200 γρ βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό 

1 βανίλια 

1/2 κουτ γλυκού μπέκιν 

120 γρ μαρμελάδα φράουλα 

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη , προσθέτουμε την βανίλια και το αυγό στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέκιν. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη περίπου 1 με 2 χιλιοστά και και κόβουμε με ένα κουπάτ ότι σχέδιο θέλουμε, απλά θα πρέπει να έχουμε το ίδιο σχέδιο σε δυο μεγέθη ένα μεγάλο και ένα μικρότερο. Αλείφουμε με μαρμελάδα τους δίσκους χωρίς σχέδια και από πάνω τοποθετούμε τους δίσκους με σχέδια.

Αραδιάζουμε όλα τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να σκληρύνουν. Αν θέλετε, πασπαλίζετε τα μπισκοτάκια με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email