Κουλουράκια Πασχαλινά

13 Απριλίου, 2020

Κουλουράκια Πασχαλινά

0 Comments

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το νησί μου φοράει τα γιορτινά του.Το σπίτι γεμίζει με υπέροχες μυρωδιές και οι ετοιμασίες είναι πολλές.Το Πάσχα στην Κέρκυρα και οι εκδηλώσεις της Μεγάλης εβδομάδας, είναι οι γιορτές που φέρνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στο νησί μου και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών για 10 ολόκληρες μέρες.Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από Κυριακή των Βαϊων,όπου γίνεται η Λιτάνευση τουΣκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από θανατηφόρο επιδημία πανώλης που το 1629 είχε χτυπήσει την Κέρκυρα,η Λιτανεία γίνεται ανελιπώς από το 1630, σε αυτήν λαμβάνουν μέρος όλες οι φιλαρμονικές του νησιού, όχι πολλές,μόνο 18.?Μ.Παρακευή οι δρόμοι γεμίζουν και το βράδυ έχουμε την περιφορά του επιταφίου της Μητρόπολης και σίγουρα θα νιώσεις κατάνυξη και συγκίνηση ακούγοντας το adagio από τις φιλαρμονικές.Το εμβατήριο Γραικοί ακούγεται στους δρόμους του νησιού μετά την πρώτη Ανάσταση του Μ.Σαββάτου που τα σπάμε στην κυριολεξία αφού 11 το πρωί στην πάνω πλατεία πετάμε από ψηλά τους μπότιδες για να διώξουμε το κακό..Φέτος το κακό ήρθε και μας τάραξε την καθημερινότητα μας στέρησε την ελευθερία , αλλά δεν θα μας στερήσει την χαρά,θα κάνουμε από το σπίτι ότι ακριβώς κάναμε κάθε χρόνο…γιαυτό σου ετοίμασα τέλεια κουλουράκια πασχαλινά με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας που μόλις φτιάξεις θα μαγευτείς από τα αρώματα και την γεύση..και μην ξεχνάς το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις..ραντεβού του χρόνου στην πάνω πλατεία…!!!!

Υλικά

700 γρ αλεύρι περίπου 

150 γραμ βούτυρο φρέσκο αγελαδινό(σε θερμοκρασία δωματίου) 

270 γρ ζάχαρη 

100 ml γάλα 

1 κουτ γλυκ μπέκιν παουντερ 

1 βανίλια 

4 αυγά φρέσκα 

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

1 αυγό για επάλειψη 

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε ένα στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Μέσα στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε το ξύσμα, την βανίλια και το γάλα. Ενσωματώσουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι μα γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει. (Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε)

Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Αλείφουμε με αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.Καλό Πάσχα !

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email