Σκαλτσούνια με λουκούμι

20 Απριλίου, 2021

Σκαλτσούνια με λουκούμι

0 Comments

Τα σκαλτσούνια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που όλοι λατρεύουν , πολύ λίγα υλικά και απίθανο αποτέλεσμα .Τριφτή ζύμη που όταν σπάσει στην πρώτη δαγκωματιά καταφθάνει στο στόμα το λαχταριστό λουκούμι…Σκέτη απόλαυση μαζί με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ…Φυσικά την γέμιση μπορείς να την φτιάξεις με ότι βάλει ο νου σου , από γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες ,ξηρούς καρπούς και φυσικά με απίθανα λουκούμια όπως εγώ!!! Είναι νηστίσιμα και είναι ιδανικά για όλο το χρόνο με πολλές παραλλαγές στην γέμιση θα είναι κάθε φορά σαν να τρως κάτι άλλο… επόμενη δοκιμή δική μου σίγουρα θα είναι με μήλο!!!

Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450ml Ηλιέλαιο
120γρ Καστανή Ζάχαρη
270ml Μπύρα
1 κουτ γλυκού Κανέλα
ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
150γρ (μπουκίτσες) Λουκούμια
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Ζάχαρη Άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη, την μπύρα, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιάκα, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα “φύλλο” με πάχος μισό εκατοστό (εκτός αν θέλουμε περισσότερη ζύμη σε κάθε σκαλτσούνι). Με ένα ποτήρι ή με ένα κουπ πάτ κόβουμε κύκλους στο μέγεθος που θέλουμε. Κόβουμε το λουκούμι στην μέση αν είναι μεγάλο και γεμίζουμε, διπλώνουμε τον κύκλο στη μέση και τον πιέζουμε ένα μικρό πιρούνι για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξει. Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 25-35 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνου ή μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσουν…Καλή επιτυχία!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email