ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

8 Σεπτεμβρίου, 2022

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

0 Comments

Αυτή η συνταγή για μπισκότα είναι ακαταμάχητη! Η κάθε μπουκιά είναι υπέροχα τραγανή με μια βουτυρώδη υφή που λιώνει στο στόμα. Οι σταφίδες και τα φουντούκια προσθέτουν ένα επιπλέον βάθος γεύσης που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο. Είναι μια έκρηξη γεύσης θα έλεγα ! Ιδανικά για σνακ στο σχολείο, στο γραφείο , στην βόλτα! Όσοι δοκίμασαν ξετρελάθηκαν και με σιγουριά θα σου πω , πως κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα ! Θα τα φτιάξεις εύκολά με ελάχιστα υλικά και πανεύκολη διαδικασία ! Μια δοκιμή θα σε πείσει !

ΥΛΙΚΑ

300γρ αλεύρι

250γρ βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)

150γρ ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

120γρ ψημμένα φουντούκια (ψιλοκομμένα)

80γρ σταφίδες (ψιλοκομμένες)

1/3 κουτ γλυκού αλάτι

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά θρυμματίζουμε τα φουντούκια στον ηλεκτρικό τρίφτη και με ένα μαχαίρι κόβουμε τις σταφίδες σε μικρά κομμάτια, αυτό θα βοήθήσει στο κόψιμο των μπισκότων.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα , την βανίλια , το αλάτι, τα ψιλοκομμένα φουντούκια, τις σταφίδες και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας την ζύμη και την ρολάρουμε σχηματίζοντας ένα μπαστούνι μήκους 30 εκατοστών. Κλείνουμε καλά το ρολό με μεμβράνη προσπαθώντας να μην χαλάσουμε το σχήμα του μπαστουνιού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες.

Όταν έχει παγώσει το βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι το μπαστούνι σε στρογγυλές φέτες πάχους  1ός εκατοστού. Θα βγούν περίπου 25-28 μπισκότα.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς για 10΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε στο ταψί για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν. Διατηρούνται για μια εβδομάδα σε αεροστεγές βάζο! Καλή επιτυχία!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email