ΕΥΚΟΛΑ ΜΟYΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΕΥΚΟΛΑ ΜΟYΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Τα μουστοκούλουρα είναι τα μοναδικά κουλουράκια που έχουν έντονη προσωπικότητα, διότι ξεχειλίζουν από μπόλικα μυρωδικά και η κάθε τους μπουκιά αναστατώνει τον ουρανίσκο και ξυπνάει μνήμες.

Σήμερα σου έχω την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου μουστοκούλουρα στο σπίτι. Με ελάχιστα υλικά , πανεύκολη διαδικασία , αφράτα , μαλακά και πεντανόστιμα!

Είναι ιδανικά για βουτιές μέσα σε ελληνικό καφέ και το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες !

25-30 μουστοκούλουρα

ΥΛΙΚΑ

700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120γρ πετιμέζι

200γρ ελαιόλαδο

150γρ χυμό πορτοκάλι

200γρ ζάχαρη

50γρ ούζο

1 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ

1 1/4 κουτ μαγειρική σόδα

1 κουτ γλυκού κανέλα

1/2 κουτ γλυκού γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170′ βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη ζάχαρη, το ούζο, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλέυρι με το μπέκιν πάουντερ. Ανακατευόυμε με μια μαρίζ και συνεχίζουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ευπλάστη λαδερή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , ψήνουμε για 15΄ λεπτά. Όταν βγούν θα είναι μαλακά , μόλις παγώσουν θα σκληρύνουν . Καλή επιτυχία!