ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Τα πασχαλινά κουλουράκια δηλώνουν την έναρξη του Πάσχα…Το σπίτι γεμίζει με αρώματα και εγώ πάντα αυτές τις μέρες μπαίνω στην κουζίνα για να ψήσω τα πιο νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια , που έπειτα θα τα στολίσω σε καλαθάκια και θα τα κάνω δώρο στους αγαπημένους μου. Πάντα πίστευα ότι όταν προσφέρεις κάτι σε κάποιον είναι ευεργετικό και για αυτόν που το δίνει αλλά και για αυτόν που το δέχεται ! Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν τις ημέρες των εορτών για να κάνουμε όμορφα πράγματα εξάλλου η ευτυχία κρύβεται σε απλές, καθημερινές στιγμές.

Οπότε φέτος λέω να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις αυτά τα κουλουράκια για όλους τους αγαπημένους σου , βάλε μπόλικη αγάπη και σκόρπισε γύρω σου χαρά! Τραγανά και τσαχπίνικα με φρέσκο βούτυρο κερκύρας ,με άρωμα μαστίχας, πανεύκολα και πεντανόστιμα ! Εύχομαι το φετινό Πάσχα να φέρει ειρήνη, αγάπη , ελπίδα και επιτέλους να μας κάνει να εστιάζουμε μόνο στο καλό !

 

40-45 κουλουράκια

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

250γρ βούτυρο αγελαδινό Κερκύρας

320γρ ζάχαρη

4 αυγά

120ml γάλα φρέσκο

50ml χυμό πορτοκάλι

2 βανίλιες

1/2 κουτ γλυκού μαστίχα (προαιρετικά)

1 κουτ γλυκού μπέκιν πάουντερ

Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΑΛΛΕΙΜΑ

1 αυγό

1 κουτ σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε ένα στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Μέσα στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε το ξύσμα, την βανίλια, την μαστίχα, το γάλα και το χυμό πορτοκάλι.  Ενσωματώσουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι μα γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. (Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε). Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Σε ένα μπόλ χτυπάμε το αυγό με 1 κουτ σούπας νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′ λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία!