ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Γίγαντες στο φούρνο για σήμερα και ήθελα να φάω όλο το ταψί στο ορκίζομαι !!!!

Πεντανόστιμοι και εξαιρετικά χορταστικοί ! Δίκαια τους κατατάσσουν στην κατηγορία της μεσογειακής διατροφής αφού έχουν χαμηλές θερμίδες , χαμηλά λιπαρά και είναι πολύ πλούσια τα θρεπτικά συστατικά τους. Σήμερα οι γίγαντες μου φοράνε την σαλτσούλα τους, μπαίνουν στο φούρνο μελώνουν και σε προκαλούν να τους δοκιμάσεις !

Να θυμάσαι το σιγανό μαγείρεμα μελώνει και χυλώνει τους γίγαντες. Το καλό μούλιασμα θα κάνει τους γίγαντες πιο βραστερούς!

4 Μερίδες

ΥΛΙΚΑ

500γρ γίγαντες

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωνάρι σέλερι

2 καρότα

2 ντομάτες

1 ματσάκι μαιντανό

1 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό από το προηγούμενο βράδυ . Την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερο. Τους βράζουμε για 40 λεπτά .Τους στραγγίζουμε και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο . Πρόσθετουμε το σκόρδο ,το σέλερι και το καρότο ανακατεύουμε μέχρι  να ενωθούν οι γεύσεις . Πρόσθετουμε τις ντομάτες, το ντοματοπολτο το μαϊντανό , αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά και την περίχύνουμε στους γίγαντες. Ψήνουμε σε Προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά αφού πριν σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο