Ζεστή σαλάτα λοιπόν με ψητές πατάτες και φέτα, γεμάτη αρώματα και γεύση ! Είναι η σαλάτα που θα αντικαταστήσει το κυρίως γέυμα σου με μεγάλη επιτυχία!
Συνδυάζεται άψογα με ψητό κρέας ή ψάρι και σίγουρα θα την φτιάχνεις όλες τις εποχές. Χορταστική και απόλυτα γευστική απόλαυσε την με κλειστά μάτια γιατί έτσι της αξίζει !
ΥΛΙΚΑ
500γρ πατάτες baby
1 πιπεριά κόκκινη
Για την σάλτσα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
120ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 κουτ γλυκού Μπούκουβο
1 κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
1 ματσάκι Φρέσκο μαιντανό
120γρ τυρί φέτα θρυμματισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατάτες και την πιπεριά, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Για την σάλτσα
Βάζουμε σε ένα βάζο το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, την ρίγανη, την πάπρικα, το μπουκοβο, αλάτι και πιπέρι . Βιδώνουμε σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε γρήγορα τα υλικά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ ή να τα ανακατέψετε σε μπλέντερ ή μίνι επεξεργαστή τροφίμων.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες , τις βγάζουμε απο το φούρνο και ρίχνουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό, την σάλτσα και τριμμένο τυρί φέτα. Ανακατεύουμε και την απολαμβάνουμε ζεστή ή και παγωμένη .











