ΛΑΧΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΛΑΧΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Αν δεν αγαπάς το λάχανο , σήμερα θα το αγαπήσεις !

Λαχανοκεφτέδες λοιπόν και σίγουρα μέσα απο αυτή την εκπληκτική συνταγή, θα ερωτευθείς το λάχανο. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσεις και να ενσωματώσεις στη διατροφή σου αυτό το θρεπτικό λαχανικό, αφού αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα του.

Με τη συνταγή που σου ετοίμασα σήμερα, το λάχανο αποκτά μια νέα εξαιρετική μορφή, οι λαχανοκεφτέδες βγαίνουν τόσο νόστιμοι και θρεπτικοί, που απλά δεν υπάρχει λόγος να μην τους δοκιμάσεις και να μην τους αγαπήσεις.

Η σος γιαούρτιου που σου ετοίμασα είναι ανάλαφρη, δροσερή με πλούσια γεύση και ταιριάζει απίστευτα με τους λαχανοκεφτέδες.

Ετοιμάσου να εμπνευστείς από αυτήν την εκπληκτική συνταγή και να ανακαλύψεις την νοστιμιά αυτού του λαχανικού. Με απλά υλικά και μπόλικο μεράκι το μαγειρικό μας ταξίδι σήμερα θα γίνει υπέροχο.

ΥΛΙΚΑ

300γρ λάχανο

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 πιπεριά φλωρίνης

1 καρότο

1/2 κρεμμύδι

3 αυγά

250γρ αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

1 ματσάκι μαιντανό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

200γρ γιαούρτι

1 σκελίδα σκόδρο

2 κουτ σούπας μαγιονέζα

1 κουτ σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ σούπας χυμό λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά , προσθέτουμε το βρασμένο λάχανο και όλα τα λαχανικά. Ρίχνουμε τον μαιντανό , αλάτι , πιπέρι και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε τους λαχανοκεφτέδες περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το λάδι. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι , την μαγιονέζα, το σκόρδο , το αλάτι , το πιπέρι , το χυμό λεμόνι , το μαιντανό ,το ελαιόλαδο και ανακατεύούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σερβίρουμε με τους λαχανοκεφτέδες και απολαμβάνουμε.