Αυτή η συνταγή είναι η οριστική απόδειξη ότι με λίγα υλικά και μερικά απλά βήματα, μπορείς να δημιουργήσεις καταπληκτικές γεύσεις. Οι κεφτέδες μου σήμερα είναι μια νόστιμη εμπειρία, το τηγάνι ή ο φούρνος γίνεται το σημείο ενώσεως για να δημιουργήσει την τέλεια συμφωνία μεταξύ της υφής και της γεύσης. Με αγνά υλικά και μια μικρή δόση δημιουργικότητας, οι κεφτέδες με γλυκοπατάτες και κουνουπίδι αναδεικνύουν τη μαγεία που μπορείς να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου με ελάχιστο κόπο.
Συνδυάζονται άψογα με γιαούρτι.
ΥΛΙΚΑ
300γρ κουνουπίδι (άβραστο)
300γρ γλυκοπατάτα (άβραστη)
1 αυγό
80γρ μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα και το κουνουπίδι, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. (Μπορείς αντί γλυκοπατάτα να βάλεις πατάτα και αντι κουνουπίδι να βάλεις μπρόκολο). Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το αυγό, το πιπέρι , το αλάτι , την τριμμένη μοτσαρέλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να έχουμε έναν πυχτό χυλό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το λάδι. Σερβίρουμε με γιαουρτιού… Καλή απόλαυση!
(Για ψήσιμο στο φούρνο… βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα κουταλιά- κουταλιά αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα )