Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις το σπανάκι είναι σήμερα στην οθόνη σου. Σπανακοκεφτέδες λοιπόν μια συνταγή απλή, νόστιμη και πανεύκολη στην παρασκευή της. Κάθε μπουκιά αποτελεί ένα ταξίδι γεύσης, όπου η φρεσκάδα του σπανακιού συνδυάζεται με την πλούσια υφή της πατάτας, την ευωδιά του ανηθού και την απολαυστική γεύση του τυριού. Δοκίμασε τους και θα με θυμηθείς.
10-12 σπανακοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ
300γρ (baby) Φρέσκο σπανάκι
400γρ Πατάτες
1 (ψιλοκομμένο) Κρεμμύδι
1 αυγό
120γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90γρ Κεφαλοτύρι
1 ματσάκι ‘Ανηθος
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Αλεύρι
Ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)250γρ (5%) Γιαούρτι
1/2 Χυμό λεμονιού1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
‘Ανηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Αφού βράσουν τις σουρώνουμε τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Κατεβάζουμε από την φωτιά σουρώνουμε να φύγουν ότι υγρά υπάρχουν και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, τον πουρέ πατάτας, το αυγό, το τυρί, τον άνηθο και το αλεύρι. Αναμειγνύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Αφου το μείγμα έχει γίνει μια ζύμη πλάθουμε σε κεφτέδες. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις δυο πλευρές. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε με την σως γιαουρτιου.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.