ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΔΩΔΩΝΗ ΑΓΕΛΑΔΟΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΔΩΔΩΝΗ ΑΓΕΛΑΔΟΣ

Κουραμπιέδες λοιπόν, γιατί τα Χριστούγεννα είναι στο δρόμο! Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, νόστιμη, με λίγα υλικά, γεμάτη με τα αρώματα των Χριστουγέννων και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους πάντες. Και το μυστικό που κρύβεται πίσω από την τελειότητα των κουραμπιέδων; Φυσικά, το φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος.
Το βούτυρο αποτελεί το απόκρυφο συστατικό που προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση και μυρωδιά στους κουραμπιέδες. Το φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος αναδεικνύει την αρωματική πλούσια γεύση, δίνοντας έναν μοναδικό χαρακτήρα σε αυτό το γλυκό εορταστικό εδέσμα. Η πλούσια γεύση του
κάνει τους κουραμπιέδες να λιώνουν στο στόμα και είμαι σίγουρη θα είναι οι καλύτεροι που έχεις φτιάξει.

40-45 κουραμπιέδες
Χρόνος μαγειρέματος 50′ λεπτά

ΥΛΙΚΑ
800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500γρ φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος
170γρ ζάχαρη άχνη
150γρ αμύγδαλο
2 βανίλιες
Για επικάλυψη
400γρ ζάχαρη άχνη
100γρ κορν φλάουρ
Ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στον ηλεκτρικό τρίφτη. Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και την βανίλια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν , προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε .Στη συνέχεια
προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με
λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς για 15- 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα, όπως είναι ζεστοί ρίχνουμε ανθόνερο και τους ζαχαρώνουμε με την άχνη και το κορν φλάουρ που έχουμε ανακατέψει (το κορν φλάουρ το βάζουμε μέσα για να μην μας
ζαχαρώσει η ζάχαρη). Καλές γιορτές με υγεία!!!