ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ

Σήμερα, αφήνουμε πίσω τα συνηθισμένα και εισβάλλουμε σε έναν κόσμο ονειρικών γεύσεων με μια πατάτα που ξεπερνά τα όρια του συνηθισμένου. Οι πατάτες, είναι οι πρωταγωνίστριες της ιστορίας μου σήμερα και δεν είναι απλώς φαγητό, είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης που συνδυάζει την απλότητα με μια εκλεπτυσμένη γεύση.

Τοποθετημένες με αγάπη σε θήκες μαφίν, με μπόλικα μπαχαρικά και παρμεζάνα αναδύονται σαν μικρά καλλιτεχνικά αριστουργήματα που σαγηνεύουν όχι μόνον τον ουρανίσκο, αλλά και το μάτι. Ο τρόπος που στολίζουμε κάθε ροδέλα πατάτας στις θήκες μαφίν δίνει μια διακριτική κομψότητα στο πιάτο.

Η συνοδευτική σάλτσα, με τη συνδυαστική γεύση της μαγιονέζας, της κέτσαπ και του ξυδιού, αποτελεί το τελευταίο άγγιγμα σε αυτή την ιστορία αφήνοντας τον ουρανίσκο σου να μιλήσει. (αυτή τη σάλτσα δοκίμασε την και στην σαλάτα σου,ταιριάζει απίστευτα)

Συνδυάζονται με τα πάντα και σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις και γευστικά αλλά και οπτικά !

ΥΛΙΚΑ

3-4 μεγάλες πατάτες

3 κουτ σούπας λιωμένο βούτυρο

1/2 κουτ γλυκού σκόνη σκόρδου

2 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα

ρίγανη

μπούκοβο

θυμάρι

αλάτι

200γρ παρμεζάνα

Για την σως

200γρ μαγιονέζα

3 κουτ σούπας κέτσαπ

1 κουτ γλυκού ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, κόβουμε ροδέλες και τις στεγνώνουμε. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε πάπρικα, σκόνη σκόρδου, ρίγανη, μπούκοβο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν οι πατάτες με τα υλικά.

Βουτυρώνουμε θήκες μαφίν και τοποθετούμε μια-μια ροδέλα μέχρι να σχηματίσουμε μια στήλη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ροδέλες. Παίρνουμε από το μπολ το περισσευόμενο μείγμα και το απλώνουμε στην κορυφή από κάθε στήλη πατάτας.

Καλύπτουμε τις θήκες με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ:

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και το ξύδι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού ψηθούν οι πατάτες, σερβίρουμε με τη σως. Καλή επιτυχία!